onsdag 22 april 2009

Spöke?!

Rasmus tycker om att klättra i dörröppningar, så det gjorde han även idag. Jag tänkte att jag skulle fota honom när han gjorde detta. Första kortet blev så här:
Inget konstigt med det kortet, men jag tog snabbt ett till för att det skulle synas hur högt upp han klättrat och det är här det läskiga kommer in...
Vad sjutton är det för ljusfenomen han har över bröstet?? Rasmus själv är livrädd då han tittar på det "Det är inget spöke va? I såna fall en ängel!" säger han.

Närbild ser ut så här:
Mackan har suttit och tittat på ljuspricken och när han ändrar kontraster (Typ, jag vet inte riktigt hur man gör men...) ser ljusfläcken ut så här:

Vad tror ni att det är?! Hjälp oss förstå detta! Tror ni att det kan ha blivit utav blixten eller är det verkligen ett besök från andra sidan? Snälla, skriv vad ni tror!
Kram

4 kommentarer:

  1. kan du skicka över originalbilderna till mej ska ja be jimmy kolla närmare är svårt att se såhär..

    kram.Tess

    miss_tessan82@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Soffi-propp! Det ÄR ett spöke!
    Linda har också fått såna bilder hemma hos sig och hon visa dom för nån som kunde sånt där. Han påstod att det var spöken eller vålnader ellar vad det nu heter... Om man vrider på bilden brukar man kunna se ett ansikte... Ska fråga Linda lite mer nästa gång jag pratar med henne. Kram!

    SvaraRadera
  3. Nu har jag kollat lite noggrannare med Linda. Hon kollade med en fotospecialist senare och han sa att det var orber. På Wikipedia står det såhär: Orber är ljusfenomen som ibland uppträder på fotografier eller film.

    Orber är stora oskärpecirklar som uppkommer då partiklar (damm, vattendroppar, insekter etc) hamnar kraftigt ur fokus. För att framträda måste de vara mer upplysta än bakgrunden, vilket är ett vanligt resultat av att använda blixt i mörka utrymmen.

    Tron på att orber är någon form av andar är vanlig.

    Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Orb_(ljusfenomen)"

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj! ja det är verkligen läbbigt!
    maila Jens bilderna..............
    fortsättning följer / kram

    SvaraRadera